Annons

Annons

Tropisk lilla midsommarafton

I år är det väl ingen som tvivlar, finns det lilla julafton så finns det naturligtvis lilla midsommarafton. Och förmodligen blir det årets första tropiska natt, med över 20 grader nattetid. I alla fall här i södra Sverige.

Annons

När jag var ung upplevde jag att det var så här års som sommaren startade. Skolavslutningen var ju inledningen på ett evighetslångt sommarlov! De senaste åren har jag känt ett visst vemod vid midsommartid. Det är ju nu som fåglarna upphör med att sjunga in morgonen. Grodorna slutar knarra, försommargrönskan är förbi, blåmesungarna har lämnat holken.

 

Vi är mitt i sommaren – men de ljusa kvällarna blir kortare och det är ju faktiskt bara ett halvår till jul…

Men nej, så får det bara inte vara i år. Det måste vara ett gott tecken på att vi har en lång och skön sommar framför oss när nu lilla midsommarafton blev årets varmaste dag!

Vilda blåklint, min favoritblomma, är plockade och på vägen hem i kväll var jag bara tvungen att stanna och gå ut och njuta av det rödaste, skönaste vallmofält. Det kändes som Provence men var Söderslätt. Nej, jag frestades inte ens att plocka en enda, vallmo vill leva vilt där den växter och protesterar högljutt om man försöker sätta den i vas!

Maud Holmberg Klyft

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar