Annons

Annons

Akta dig katten – nu har matte fått klor!

Ibland har jag önskat att jag vore grävling när jag rensar i rabatterna. Nu har jag blivit det, nästan i alla fall. Med klohandskar river jag lätt bort mossa och gräver upp små stygga ogräs.

ÄNTLIGEN! Som vi längtat. Efter att vintern gång på gång gäckat oss har våren till slut gått segrande ur kampen. Fåglarna, som började sjunga i januari men tystnade i februari, har återupptagit sina kärlekssånger och i helgen gästade också några sömndruckna humlor, flugor, nyckelpigor och till och med en liten fjäril täppan.

Annons

Godmorgon, världen!

Äntligen blev det trädgårdspremiär och dags att börja befria täppan från döda kvistar, torra löv och nyväckta ogräs.

Rustad med favoritredskapen sekatör, liten handkatta och minispade inleddes projektet att ta fram vårträdgården igen. Denna gång förstärkt med ett par trädgårdshandskar med grävklor som jag länge varit nyfiken på.

Nästan som en grävling… Klohandskarna finns i Hemmets shop.

Det har ju hänt mer än en gång att jag svurit över att jag inte kunnat hitta maskrosjärnet eller att miniräfsan känts för gles. Och det är ju då man ibland kan önska att man vore en grävling… Vissa fiffiga verktyg kan vara bättre på bild än i verkligheten, men de här grävklorna visade sig fungera riktigt bra. Speciellt till att kratta ihop torra grenar, riva mossa och gräva upp ogräs eller oönskade småväxter, utan allt för djupa rötter. Det är bara högerhandsken som har klor och det är bra eftersom greppet blir sämre, man får plocka upp med vänsterhandsken.

Risiga rabatten före…

… och efter. Ännu syns jorden men om några veckor är rabatten helt grön.

Den ende som inte riktigt gillade fejkklor var Katten som blängde surt på mattes händer. Undra på det – nu har han ju fått konkurrens!

Julrosrabatten behövde bli av med vissna fjolårsblad.

Läs också:

Så får du massor av julrosor

julrosor

 

 

 

(44)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar