Annons

Annons

Så får du massor av tidiga vårblommor

snödroppar

Äntligen startade trädgårdssäsongen! Snödroppar och vintergäck har börjat titta upp, och julrosorna har slagit ut. I år ser de ut att bli fler än någonsin, alla tidiga vårblommorna!

Efter att Katten och jag räknat småfåglar från köksfönstret var det dags att ta en liten runda på täppan. Överallt poppar de upp – de rara första vårlökarna. Under granris, löv och torra stjälkar… Det var för kallt för att kavla upp ärmarna men inte för årets första arbetsstund på täppan. Löv och torra växter närmst huset måste ju bort så att vintergäck, snödroppar och så småningom krokus får en chans att sträcka ut i det fria! Och julrosornas fula fjolårsblad ska bort så att de skira blommorna kommer i blickfånget.

Annons

Med åren har de blivit riktigt många, vårblommorna. Tricket? Låt de vissna blommorna sitta kvar så bildas små frökapslar som sedan trillar av och snabbt bildar nya plantor.Många! Du kan också plocka av de torra och frasiga kapslarna och så i krukor eller eller på friland. Sak samma gäller med julrosorna. Dessa är också lätta att dela eller gräva upp och flytta.

Nu ska jag njuta av årets första bukett från täppan, men försöka se till att katten inte vill sluka den…

Maud Holmberg Klyft

Foto: Maud Holmberg Klyft och Shutterstockvintergäck

julrosor

Julrosorna vid entrén – den sista januari.

vårblommor

Växtkraft!

Katt

Fågelskådare…

Inräknad grönsiska.

Inräknad grönsiska.

vintergäck

Årets första bukett från täppan!

 

(62)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar