Annons

Annons

Kameran – bästa trädgårdsredskapet efter sekatören!

Världens bästa trädgårdsredskap? Sekatören. Men strax därefter kommer faktiskt kameran!

Visst är det roligt att försöka fånga humlor i flykten eller alldeles nyutslagna tulpaner med regndroppar på blomsterbladen – men framförallt är kameran suverän att dokumentera med.

Annons

Varje vår när jag rensat upp  efter vintern i rabatterna ser det väldigt tomt och tråkigt ut. Mer än en gång har det hänt att jag planterat nya växter eller sått fröer – för att bara några veckor senare upptäcka att det nya är halvkvävt i en djungel av snabbväxande perenner…

Numera har jag min täppa i datorn också. Inte i något specialprogram utan bara enklast möjligt – trädgårdsbilder i en mapp som heter trädgård. Klickar man på bildens info (egenskaper) får man också fram datumen när fotot är taget.  Dels är det skoj att se hur det ser ut i år jämfört med förra året. Här i södra Skåne ligger vi fortfarande några veckor före 2013, som dock var ett år då det slog ut sent.

 

Lavendeln -i mars och i juli!

Framförallt är fotodokumentationen bra för att se hur rabatter och växtligheten utvecklar sig. Hur länge brukar lavendeln hålla i sig? Vilken nyanser är det i rosenhörnan? Hur höga brukar digitalisen bli? När slår stjärnflockan ut?   Visar dina bilder att det verkligen finns någon liten jordplätt som blottar sig även i juli, ja då kan man ju tänka sig att peta ner ett litet skott just där!

Text och bilder: Maud Holmberg Klyft

(0)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar