Annons

Annons

Han överlevde vårchocken!

 

Vårchocken blev svår, men han klarade traumat och överlevde veckorna i sin tillfälliga igloo av torkade löv, grodan Plums. Jag lärde mig att aldrig vara för ivrig med sekatören om våren nbär den stackars lilla yrvakna grodan hoppade upp ur min spann med visset klipp. Han hade ju sovit sin vintersömn inne i ormbunksstubben.

Annons

Ett par veckor snarkade han i igloon innan solen lockade fram honom för säsongen. I mitten av april simmade han i lilla dammen och lapade sol vid stenarna med ett lyckligt leende på läpparna. Det tog inte lång tid förrän han lockat hit Plumselina. Några dagar var de båda försvunna, förmodligen på besök i stora bordelldammen i närheten. Där knarras och gnorras det till sent in på småtimmarna. Men troligen tröttnade de på det utsvävade livet.

Nu är de tillbaka vid lilla dammen båda två och jag har sagt åt dem att gärna bjuda hit några fler kamrater. Skylten på uteplatsen är upphängd och det blir inga problem att ändra namnet. Bodega 2 grodor kan lätt bli 4 eller 6 – som i fjor. Skylten är målad med tavelkrita och siffran går lätt att bytta ut!

Läs också: 

Så lär du dig se skillnad  på groda och padda?  

Titta på filmsnutten så förstår du varifrån Plums fått sitt namn!

 

 

 

(27)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar