Annons

Annons

Äntligen en trädgårdsslang jag blivit kompis med!

Äntligen! Jag har hittat en trädgårdsslang som är liten och nätt, lätt att bära i ena handen och som nästan går att trolla bort när den inte används. Och den fungerar lika bra som den gamla boaormen som både förfulade och alltid lyckades sno sig. Nu är det bara avfallskärlen som måste få sig en omgång innan jag kan vara nöjd med att ha fått bort täppans fulaste troll!

Alla har vi varit med om jobbiga slangar som tar mycket plats, är svåra att rulla ihop och ständigt  trasslar sig. Men nu är det slut med sånt!

Det är inte alltid funktion och skönhet går hand i hand. Och det finns vissa nödvändigheter som dock förfular mer än annat, trädgårdsslangen på väggen har länge grinat mig i ansiktet. Men törstiga växter och fåglar vill ju ha sitt.

Annons

Även sop- och trädgårdstunnorna i grönt hårdplast med bruna lock tillhör täppans gräsligheter. Hej 1970-talet, kom och hämta mig… Nåväl, dessa går att gömma undan hyfsat och de kunde ju varit orangefärgade  – precis som slangen. Eller rättare sagt ex-slangen. För numera är den förpassad till förrådet där den kan få ligga och slingra och sno sig precis så mycket som den vill.

Hej då tunga, trassliga fuling!

Jag har blivit lycklig ägare till en kul liten limegrön expanderslang i stället som jag lätt gömmer undan när jag inte använder den.

Väger nästan inget och är lätt att gömma undan! Expanderslangen finns i Hemmets Shop.

Än så länge är både Katten och jag barnsligt förtjusta i att titta på hur ”den lilla masken” på några sekunder förvandlas till en vattenorm på bara några sekunder. Och tvärtom, när man vattnat klart.

Älskling jag krympte inte barnen, men väl trädgårdsslangen!

Förebilden.

Avfallstunnorna lär jag inte kunna förminska, men väl göra lite roligare. Idén fick jag när höstsolen gav kompostkärlet de mest fantastiska skuggor av rosorna intill. Men eftersom man inte får använda kommunens utlånade ägodelar till pannåer har jag tänkt att leta upp självhäftande vinylfolie som håller för väder och vind men ändå går lätt att avlägsna när kärlet ska bytas. Med denna tunna klädsel är det bara att vänta in en vacker dag med fina rosskuggor och då plocka fram målarpenseln!

 

Den fiffiga slangen hittar du här i Hemmets shop

Här är den levande slangen!

(109)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar