Annons

Annons

Låt en isbjörn välkomna i dörrkransen

Bjud dina gäster på ett leende redan vid entrén. Låt en vinterälskande isbjörn i en maffig grankrans hälsa dem välkomna!

 

Mat, glögg och levande ljus var fixat. Men det var något som saknades innan adventsfirande riktigt kunde inledas – den välkomnande dörrkransen! Den fanns på plats; grön, bullig och och svagt doftande av gran – men ack så tom. Jag hade inte hunnit samla kottar eller annan dekoration men det var då jag kom att tänka på  isbjörnen som satt där ensam inne i stugvärmen. Kanske inte bästa platsen för en köldlängtande vit nalle. Tillsammans med fyra små vita julkulor, en av mormors knypplade spetsar och en rulle tunnståltråd var kransen snabbt dekorerad. Eftersom kransen precis fick plats ovan dörren kunde jag också använda en elljusslinga, utan att det blir problem när dörren öppnas. Snabbt och enkelt fick entrén sin välkomnande inramning som också ger ett vinterintryck även om snön fortsätter att lysa med sin närvaro.

Annons

Vill du också göra en lite annorlunda dörrkrans kan du säkert hitta isbjörnar, renar eller små halmbockar på loppis – eller i lågprisaffärerna. Fäst försiktigt med tunn ståltråd eller björntråd. En rosett eller ett band, några små julkulor eller glittrande stjärnor förhöjer stämningen!

I dag finns också ljusslingor med batteri som fungerar utomhus om man skyddar själva batterihöljet. Halmstommar till kransar hittar du i hobby- och blomsteraffärer, och du kan också köpa färdiga gran- eller mosskransar utan dekoration.

Läs också:

Så decemberpyntar du entrén

Skapa julstämning med grönt och rött från täppan

Finaste julgrupperna!

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(21)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar