Annons

Annons

Det som göms i snö…

snödroppar, vintergäck

Det är mycket som göms i snö – och som glöms.

Känslor, dofter, färger…

Det man inte har det längtar man till, våren till exempel, det upplevde både Katt och Tant denna årets ljusaste söndag. Trots gråväder och bara en plusgrad anade vi en gnutta vår i luften.  För första gången på länge stannade vi båda ute riktigt länge och vandrade inspektionsrundor på täppan.

Annons

En trasig räfsa under körsbärsträdet. Julens granris. Koltrastarnas nu lätt mosiga och bruna äppelklyftor. En mycket murken trädgårdsbänk. Ett par genomblöta trädgårdshandskar.

Men också vintergäck, snödroppar och  julrosknoppar!

De har inte haft fel, alla optimistiska gåssträck som glatt trumpetande flugit norrut de senaste dagarna. Det är vår i luften, ja åtminstone en gnutta föraning av våren!

Katten har märkt detsamma. Efter en lång och intensiv period i dvala på fällen på soffan var det som om han väckts ur sitt vinteride. Kanhända berodde det delvis på att veckan innehöll två extra goda dagar, fettisdagen då det bjöds fet överflödig vispad grädde och Alla hjärtans dag när kattskålen fylldes av delikata kycklinghjärtan….

Men inte bara! Dofterna har så smått börjat återvända i trädgården. Livsandarna likaså. Och under helgens töväder har gräset äntligen kommit tillbaks, och katten slipper tjuvgnaga på kökets bittra timjan och basilika.

Visst, meteorologerna och väderkännarna siar om fortsatt vinter, kanske redan i morgon. Men den som fått upp ett spår av kommande vår släpper det inte så snabbt. Det är trots allt bara två månader (och en vecka) tills bokskogarna slår ut!

Text och bilder: Maud Holmberg Klyft

Trots allt – efter en stund i trädgården är det inte fel om dörren till stugvärmen snabbt öppnas…

 

Det som göms i snö …

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar