Annons

Annons

Det är grodår i år!

Vissa (o)ljud som man väcks av mitt i natten har man tålamod med, och kan till och med somna om med ett leende på läpparna efter.

Knappast tidningsbudets, när han trilskats med att låta motorn på den knarriga mopeden stå på och knarra. Definitivt inte de berusade helgfestarna som vinglar hem klockan 4 och med falska stämmor  skränar gamla svensktoppslåtar. Möjligen koltrasten som tror att han är en tupp och väcker halva kvarteret när solen går upp.

Annons

Trevligaste nattmarodörerna just nu är dock grodorna!

Utan tvivel är det ett riktigt grodår i år och innevånarna i dammen mitt emot mitt hus har firat sommarens ankomst och kärlekens tidevarv i flera veckor. Inte bara i gryningen och i kvällningen utan dygnet om. Även mitt i mörkaste natten!

Det är definitivt ett gott grodår – och det känns som om detta banar gott för sommaren.

Grodornas kärlekssånger mitt i natten är lätt förlåtna och om bara några veckor är det ju vi människor som ska besjunga dem och kanske störa deras små yngel när vi skuttar runt våra midsommarstänger.

Själv verkar vi inte få några egna ”puggepevlingar” (smågrodor) i år eftersom det för närvarande  bara bor försynta tonåringar i täppans lilla damm. Men men vet ju aldrig, kanske flyttar det in något kärlekspar från andra sida vägen. Ibland är ju gräset grönare här – eller dammen lugnare…

Text och bilder: Maud Holmberg Klyft

Plums, en tonåring hemma i täppans damm.

Hasse & Tage, klipp från Svea Hund:

http://youtu.be/WROEjyXlYRg

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar