Annons

Annons

Bind din egen kvast

Kvast2ny

Bind din egen kvast! Ja, varför inte?

Jag var i Shanghai för några veckor sedan och besökte Maria, en god vän, och ganska omgående blev jag imponerad av alla dessa gatusopare som fanns precis överallt, även sent om kvällen. Med raska tag sopade de ihop löv, fimpar och annat skräp – och det var alltid rent och propert  i centrum.

Annons

Ska jag vara ärlig var det främst deras kvastar jag imponerades av. Enkla – men så effektiva och och  vackra. Här var det inte tal om någon masstillverkning, den ena var inte den andra lik. Kvastarna var gjorda efter  man-tager-vad-man-haver-principen. Hårt och mjukt ris och kraftigt gräs verkade blandas och bindas hårt tillsammans och därefter fästas på ett bambuskaft med band och kraftig ståltråd.

Det här ska naturligtvis testas på hemmaplan! Ett bambuskaft har jag redan eftersom dammhåven gått sönder. Påskriset är sparat – och nu väntar jag bara på att kunna skörda av kraftigare grässorter och kanske lite buskklipp…

Nästa påsk vet jag vad Katten och jag ska fara till Blåkulla på!

Maud Holmberg Klyft

Bilder: Maud Holmberg Klyft och Maria Svemark

nyk

sopdam

 

Marias blogg En lantis i Shanghai kan du läsa på:

http://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/BlogDetails?id=145372

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar