Annons

Annons

Ask, asp eller oxel?

Lönn eller rönn? Och hur är det nu oxel ser ut egentligen? Asp eller ask?

Jag gillar träd. Men ska sanningen fram så är jag långt ifrån expert på alla svenska träds bladverk och växtsätt. En både vacker och nyttig biologilektion fick jag nyligen när jag besökte SvedmyraEnskede och väntade på tunnelbanetåget på perrongen i denna gröna ort. En 40 meter lång glasskärm  mitt emot plattformen visas bilder av löv från olika svenska träd. Härliga, stora och glada – man kan bara inte låta bli att räkna hur många man kan – och sedan försöka memorera de man missade. Bilderna  har laminerats mellan härdade glasrutor och är förstorade fotografier  av fotograf Christer Carlson, skapade av konstnären  Torgny Larsson.

Annons

Härligt – och vem har sagt att det måste vara långtråkigt att vänta på tåget?

Maud Holmbert Klyft

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar