Annons

Annons

Äntligen! Ser ni vad som slagit ut idag?

 

japansk körsbar

Det går undan när våren flirtar! Det är inte bara frusna människosjälar som tinats och häckningssugna fåglar som högljutt börjat konsertera nu när solen visat sig från sin vackraste sida de senaste dagarna. Även träden har fått glädjefnatt!

Annons

De ljuvliga japanska körsbären vid Kirsebergs torg i Malmö är fulla av rosa knoppar – och i dag hade de första blommorna slagit ut. Förvisso är det ett par veckor tills träden står i sin skiraste rosa prakt – men passa på att gå nära och njut redan nu för underbart är kort!

I Japan ses körsbärsblommorna som en symbol och påminnelse om det korta och vackra men förgängliga livet blomman och den uppmanar också människorna att stanna upp och observera omgivningen. Den är Japans nationalblomma och har ärats sedan urminnes tider.

Det finns en rad olika arter av Japanskt prydnadskörsbär som kan idkas upp till zon 3. De slår ut med med enkla eller dubbla blommor, det finns sorter som doftar och träd som som håller sig låga och därför  passar bra på små trädgårdar.

Jag undrar om inte mitt gamla knotiga bigarråträd på täppan skulle vilja ha sällskap av en skir liten kusin…

japanskt körsbär

Jajamensan! I dag slog de första japanska körsbärsblommorna ut!

japanskt körsbär

Det våras för det rosa.

körsbär

Om ett par veckor ser det ut så här.

körsbär

Underbart är kort – men en så här kompakt rosa sky blir det först i april.

 

 

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar