Annons

Annons

Picklad rödlök – höstens hetaste tillbehör!

 

Ska du bara göra en inläggning i höst så välj picklad rödlök. Det går snabbt och är hur enkelt som helst att fixa höstens hetaste tillbehör själv! Picklad rödlök (syltad lök, inlagd lök – kärt barn har många namn) är jättegott till kyckling, på hamburgaren, på leverpastejmackan, till viltköttet – och på laxen! Många lägger in i ättika, men själv föredrar jag en god vitvinsvinäger. Gör några burkar när du ändå är i farten – de går åt snabbare än man tror…
Det här behövs till 2-3 burkar:
4 rödlökar
4 dl vitvinsvinäger
1 dl socker (strösocker eller råsocker)
2 msk salt
1 – 2 medelstarka chilifrukter
1 tsk svartpepparkorn
ev konserveringsmedel som natriumbensonat eller atamon.
Gör så här:
Skiva lökarna och chilifrukterna.
Koka upp vätska, socker, salt och peppar. Lägg i lök och chili och låt koka försiktigt i max 1 minut. Ta av spisen. Tillsätt ev konserveringsmedel.
Häll i rena burkar och tillslut.
Föredrar du ättiksinläggning så använd 2 dl 12 % ättikssprit och 2 dl vatten i stället.
Inläggningen håller flera veckor i kylen, och hela vintern om du tillsätter konserveringsmedel. Den tappar förvisso färg efter en tid men smaken består.

 

LÄS OCKSÅ

(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar