Annons

Annons

Vilda, vackra och gratis!

bukett

Finns det något vackrare än naturens egen flora?Skogens, strandens eller som i det här fallet vägrenens? Jag älskar täppans blommor, men oftast är de vackrast där de växer även om jag plockar in en bukett då och då.

Annons

Nu var jag på väg för att besöka mor och i hennes stilla vardag betyder vackra blommor mycket. Men jag hade haft för brått i väg. Lyckligtvis har jag alltid en liten sax i bagaget och vägdiket lyste himmelsblått av cikoria. Ett stopp på en minut och några saxklipp senare hade jag fått ihop en härlig julibukett med cikoria, hundkex och lite råg som spritt sig från fältet ner i diket.

I bland ser man inte skogen för alla träd och inte heller alla vackra vilda växter längs vägbanan!

Fotnot Olika sorter av cikoria odlas som sallat och säljs under namnen endive, rossisallat eller radicchio. Den torkade och malda roten på den himmelsblå blomman användes under krigen som kaffesurrogat, cikoriakaffe.

bukett2

(43)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar