Annons

Annons

Världens vackraste regn

Ljuvligast av alla regn är blåregnet som är som vackrast just nu. Skira löv, härligt slingrande och med de mest fantastiska blå blomklasar. Svårt att få i blom, varnade många. Inte alls – min lilla planta bjöd på härligt blå blomsterregn redan första sommaren och har fortsatt att förföra sommar efte5r sommar. Kanske hade jag tur som fick tag i ett välartat exemplar? Ska jag vara ärlig har jag inte gjort så mycket mer än att plantera den soligt, gett den på en klätterställning jämte vinrankan och bjudit på lite näring i form av gräsklipp och blåkorn någon gång.

Annons

Det bästa med blomklasarna är att de innehåller så många nyanser, från babyblått till himmelsblått och lilaton.

Nu har den mitt härliga regn dessutom tackat med några fröbaljor som jag precis petat ner i en kruka med såjord med plastpåse över, inomhus. Har hört att det ska kunna fungera bra, så nu är det bara att hoppas att man har riktigt gröna- eller kanske blå?- fingrar och att ett par baby-reng ser dagens ljus om ett par veckor!

Maud Holmberg Klyft

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar