Annons

Annons

Ute blir inne med loppisfynd!

loppishylla

Varför spendera tusenlappar på trädgårdsmöbler när man kan fynda på loppis- eller bland egna attiraljer som inte används längre? En hylla för tia, litet bord för 15 kronor, krukor som slumpas bort för en krona styck…

Annons

Förvisso kostar färg och pensel lite mer – men det är det oftast värt!

En del äldre trädgårdsmöbler har rusat upp i pris, gamla Grythyttan-grupper kostar till exempel nästan lika mycket i second hand-affärerna och på loppmarknaderna som helt nytillverkade. Visst är de charmiga och förvisso var de äldre modellerna ofta tillverkade i genuinare material, men de är svåra att finna till fyndpris idag.

Tänk att ute också är inne – småbord, hyllor, pallar och pinnstolar kan du lätt hitta för mindre än vad en bakelse kostar! Väl oljade eller lackmålade inomhusmöbler håller fint, även för  för regn och rusk på täppa och balkong.

 

Eftersom jag har flera mormorsrabatter på täppan där växterna får busa fritt och färgerna flödar bestämde jag mig för att skapa en lite lugnare plats vid den gamla soffan utanför entrén. En vit hörna! Farmors gamla emaljtvättfat gick bra att fräscha upp med färg, likaså mjölkpallen som tillhört mormor. Loppisfynd som bord och 50-tals hylla blev också vita – liksom några staplade marktegelstenar – som fungerar som blomsterbord. Så till det roligaste, att fylla med blommor och grönt. Lobelia, silverarv, resultatet av nermyllade kastanjer, campanula,  pelargon…

Ja, helt i vitt kunde jag inte riktigt hålla mig. En och annan blå nyans fick också följa med in för att bryta av. Som en ljuvligt blå hortensia som efter blomningen ska få bo bland de andra i mormorsrabatterna!

Maud Holmberg Klyft

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar