Annons

Annons

Tjuvstart av Våffeldagen

fika

Våren fortsätter i rekordtakt i Skåne i år. Många buskar är redan skirt gröna, forsythian har slagit ut, humlorna surrar,  fåglarna drillar och bygger bon och hemma på täppan har de små rosa knopparna på lilla persikoträdet redan börjat visa färg. I fjor så här års var det fortfarande snö!

Annons

Enda nackdelen med tidig vår är att hinna med att städa upp alla gamla minnen från förra säsongen. Löven är borta men en del ris och andra vissna växter förfular allt nytt och skirt som kommer upp. Det ska grävas, bytas jord, rensas ut fågelholkarna, klippas och sågas. Dessutom  vill man ju hjälpa naturen på traven med lite nya färgglada  utplanteringsväxter.ormoga

Men ingen trädgårdssöndag utan en riktig njutarstund i solen. Intill huset rusar termometern lätt upp till en bra bit över 20 grader – förvisso i solen, men ljuvligt ändå. Aldrig smakar väl heller en fika så gott som utomhus? Vi tjuvstartade firandet av Våffeldagen. Katten tyckte att utbudet var något klent så det fick bli en skål grädde också söndagen till ära. Och när det dessutom fanns en bricka på marken som gjord för en katt och sitta och lapa solsken på då var allt som det skulle!

Text och bilder: Maud Holmberg Klyft

mums

vaffla

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar