Annons

Annons

Tillsammans är vi (färg)starka!

Tänk er de här blommorna i en bukett och i en gemensam vas. Nej precis, det skulle inte bli så mycket att hurra för. Men så här, ensamma solitärer, var och en i sin egna lilla vas i en grupp tillsammans – ja plötsligt har man en höstprydnad som nästan fyller ut hela fönsterbrädet. Jag skulle gärna använt några till – men då hade Katten protesterat. Hans favoritplats längst till höger är helig…

Annons

Hösten är kommen och även om det fortfarande blommar mycket på täppan denna rekordsäsong så hinner man inte njuta så mycket nu. De flesta kvällar är det mörkt redan när jag sätter nyckeln i låset.  Så passa på att ta in lite av hösten i huset i stället. fördelen med många små vaser är också att det är lättare att byta ut när en blomma vissnar. Dessutom måste det inte vara blommor i alla, en slinga murgröna, högt gräs, vackra bladverk,  en vacker kvist eller en nypongren är också fina  höstprydnader! Fördelen med fönster framför bord är ljuset. När man trots allt får njuta av solstrålar genom lätt färgat glas är det ett konstverk i sig!

Maud Holmberg Klyft

PS Blommorna i mitt höststilleben är gerbera, ringblomma, dahlia, nypon, höstaster, löv och rudbeckia. De små runda turkosa vaserna kommer från Rosendals trädgård, flaskorna var mormors och övriga är loppisfynd.

(0)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar