Annons

Annons

Täppan som vägrade hösten…

Vi har varit på kant med varandra på sistone, Täppan och jag. Även om jag alltid har svårt att ta farväl av en sommar så accepterade jag det faktum att det var höst för länge sedan. Men inte Täppan!

Jag har försökt att tala om för min trädgård att det inte är speciellt estetiskt när en mullig, åldrad Madame klär sig i rosa för snäva tights, dinglande örhängen och urringade linnen. Inte heller en höstträdgård som vägrar lämna sommarens zenit trots att det är oktober.

Annons

Täppan har styvnackat vägrat årstiden. Den har prunkat och fortsatt att producera hösthallon och till och med vanliga sommarhallon, björnbär, grönt och frodigt gräs, nya stänglar av Afrikas blå lilja och klasar av skira rosenknoppar…

Förra helgen fick jag nog! Naturen runt om var färgad av höstkonstnärens palett. Gult, rostbrunt, gyllene vinrött… Min Täppa fortsatte att hånflina åt mig i sin rosa, lila och limegröna skrud, likt en åldrad Za Za Gabor. Nu fick det vara nog. Jag trotsade ösregnet och beväpnade mig med sekatör och spade och klippte ner alla frodiga rosa malvor. Samtliga pelargoner samlades ihop och trädgårdspynt, stolar och betonggrodor bars in för vintervila.

En vecka sedan var det vädret som gäckade mig! Solen strålade, det var ljumt och stilla och indiansommar…

Men Täppan hade nog lyssnat på min klagosång i alla fall. Sveriges sista sommarträdgård hade försiktigt börjat få insikt. Vildvinet i hörnan av uteplatsen lyser numera intensivt rött och körsbärsträden har börjat skifta i gult!

Blad faller tyst som tårar! Visst är det lite sorgligt att vi inte kommer mötas så ofta framöver, Täppan och jag, men vi behöver ju alla en tid av återhämtning och vila för att återfå energin och kraften!

TEXT OCH BILDER: Maud Holmberg Klyft

Blad faller tyst som tårar Christer Sjögren  (fanns dessvärre inte med Lasse Berghagen på You Tube)

http://youtu.be/MKhSEEmVhMs

Sealed with a kiss Agnetha Fältskog

 

 

 

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar