Annons

Annons

Sommaren som kom tillbaks

bara fötter

Ja, jag vet att alla årstider har sin tjusning. Visst kan  hösten kan bjuda på klara, vackra dagrar med krispigt hög luft, svamputflykter och skogspromenader, sköna stövlar och goa, stickade tröjor. Men ändå – jag får bara svårare och svårare att ta farväl av sommaren ju äldre jag blir. Mörkret är värst. Man hinner ju bara komma hem efter jobbet och äta sin kvällsmat innan kvällningen lägger sig. Och då är vi bara i början av september. Vägrar skänka november en tanke ens!

Annons

Jag har redan tagit farväl av sommaren två gånger i år. När jag började jobba efter semestern i slutet av augusti, när september månad inträdde – och ja, nu är det väl dags igen? För vilken bonus, vilken sensommarhelg vi haft!

027

Vilken tur att solsängarna står kvar på uteplatsen som ligger helt i lä för vinden. Fram med sudokun, kuddar och flädersaft och självklart fick Katten grädde i porslinsskålen. Jag ska ärligt erkänna att jag inte blev kvar i solsängen så länge. När det är soligt och skönt älskar jag att gå runt med sekatör och minispade och ett antal kaffefilter att samla fröer i. Även om jag myllrar ner  fröer av perenn malva, stockrosor, digitalis och riddarsporre direkt så är det ju bra att ha ett litet lager – till vänner och ställen jag kan tänka på senare.

126

Just nu är det också bra att föröka en del växter genom delning. Dessutom är det ju tid att så smått börja förbereda täppan på den kommande vintervilan.

Arga katter får rivet skinn – och det får jag också under trädgårdsdagar som dessa. Jag älskar att gå runt  i shorts,  linne och sandaler – så långt ifrån magasinens trädgårdsmode-sidor man komma kan. Halmhatt, färgglada Ilse Jacobsenstövlar med snörning, vadderad trädgårdsjacka – nej tack, inte för mig!

044

208

Nu när jag inte hunnit vara ute så mycket på kvällarna gjorde jag  också en härlig upptäckt också, utan att jag hade skänkt dem en tanke hade Victoriaplommonen plötsligt mognat,nu måste jag göra chutney i veckan! Äpplena är också på gång, rödbetorna har vuxit till sig, och björnbären fortsätter bjuda på riklig skörd.

028

Det är kanske inte så dumt med lite höst ändå? Vill jag fånga känslan är det bara att gå över till andra sidan gatan där träden redan fällt många löv i den öppna blåsten.

Ja, jag har sagt ett litet farväl till sommaren i dag också. Men skulle den vilja komma tillbaks nästa helg så inte mig emot!

Maud Holmberg Klyft

080

 

(0)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar