Annons

Annons

Smyg inte mask – jag hör dig ändå!

Ser du koltrasten lägga huvudet lite på sned och samtidigt kika ner i marken? Det ser nästan ut som om han lyssnar efter föda – och ja, det är precis det han gör! Koltrasten har extremt god hörsel, så god att han kan höra var masken kryper under jorden! Just nu är det inte lätt att vara mask på täppan – och inte insekt heller! Nu råder stor babylycka i såväl holkar som häckar. De små talgoxungarna tjattrar ihärdigt och trots raska föräldrar tycks inget kunna mätta deras näbbar. Även nationalfåglarna, koltrastarna, tycks tömma gräsmattan på mask som flygs in i boet, växelvis av honan och hanen. Emellanåt kommer föräldrarna bort och lägger huvudet på sned och tittar på mig och ja, jag förstår att de tigger bröd och äpplen. Jag är inte så säker på att detta är lika näringsrikt som mask och flygfän för ungarna. Men jag erkänner, ett och annat rött matäpple bjuder jag fortfarande på – även om det inte längre är vinter. Om inte annat kanske det kan bli en liten dessert för det flitiga föräldraparet själva!

Annons

 

(28)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar