Annons

Annons

Skuggor i skymningen

Vilket aprilväder! Jag hann inte parkera bilen hemma ikväll förrän himlen öppnade sig och en störtskur forsade ner.

-Nej, det blir inget uteliv i kväll, sa jag till Katten när snabbt slängt i sig några tuggor av kvällsmaten och stod och fånstirrade på dörren.

Annons

I stället öppnade jag fönstret så att han skulle kunna hoppa upp på fönsterbrädan och  i alla fall vädra lite aftonluft. Nu var det jag som blev stum. Plötsligt var det stora blåa sjok på himlen och solen strålade så där genomborrande som den bara tycks kunna göra efter ett oväder.

Klart vi skulle ut, katten, kameran och jag! Förvisso blev det bara mobilkameran, men den fick duga. I ett sånt ljus behöver man inte leta motiv – det finns överallt. Skuggor i skymningen, nåja, i kvällningen i alla fall, regndroppar som kämpar för att hålla sig fast på grenar, kontraster, förälskade sniglar (snäckor) …

I kväll fick trädgårdsarbetet stå åt sidan. En sak är säker, det lär inte springa ifrån mig!

Text och bilder: Maud Holmberg Klyft

Plötsligt var ösregnet som bortblåst!

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar