Annons

Annons

Nattlig kurtis under längsta sommaren

Nu har meteorologerna också konstaterat att sommaren i södra Sverige har slagit rekord.. Enligt SMHI kom den meteorologiska sommaren till Skåne den 19 april – och den pågår ännu. Så här lång sommar har vi inte haft sedan 1800-talet, och nu är även det gamla rekordet är nu i farozonen.

Annons

Ännu är inte vintern i sikte. Gräset frodas och ropar efter klippning. Björnbärsbuskarna ger fortfarande ett och annat frukostbär. Och hortensian blommar om.

I helgen när solen också varit uppe och bjudit på extra värme beslöt vi oss för att inte dra till sovrumsfönstret utan låta den sköna nattluften få komma in.

Mitt i natten vaknade jag av att väckarklockan höll ett himla oväsen. Yrvaken och irriterad över att jag ställt in väckning av misstag när det äntligen skulle bjudas sovmorgon försökte jag få slå av alarmet som består av kvittrande fåglar. Hur jag än försökte gick det inte och efter flera försök förstod jag vad det berodde på. Klockan, som visade på fyra, var hur tyst och försynt som helst. Fågelkvittret som från träd och buskar utanför sovrumsfönstret. Gryningen var inte ens nära men talgoxarna hade fått heta vårkänslor och flirtade högljutt i den ljumma novembernatten…

Maud Holmberg Klyft

Bilder: Maud Holmberg Klyft och Shutterstock

 

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar