Annons

Annons

Plantera ett träd av en nöt!

Just nu är naturen full av nötter och ollon. Plocka och så ett litet träd! Har du inte plats kan du skapa en bonsai – i rabatten eller i kruka på balkongen.

hassel

Hasselnöten behöver frost för att gro. Nu har de blivit bruna och många har blivit mat åt ekorrar eller fåglar. Men inte alla. Hittar du så testa att plantera i kruka utomhus eller myllra ner ett par nötter i jorden.

Hassel- och ormhasselnötter, ekollon, bokollon, kastanjer… Det finns gott om nötter och frön i naturen som väntar på att få bli nya små träd! Plocka några och myllra ner 3-5 centimeter i jorden, eller i en kruka som får stå utomhus eller på din balkong. Har du tur tittar små späda plantor upp till våren. Har du som jag inte plats för ståtliga ekar eller kraftfulla kastanjer -så gör bonsaier av dem i rabatten, eller rättare sagt klipp in och ner kronan när den börjar växa. De flesta är riktiga tuffingar och klarar behandlingen hur bra som helst. Många små träd klarar också att  stå ute i kruka på balkongen och kan bli fint sällskap till dina prunkande blommor.

Annons

Foto: Maud Holmberg Klyft, Shutterstock

 

 

(133)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar