Annons

Annons

Premiär för Mauds blogg!

Till vardags är Maud Holmberg Klyft reportagechef här på Hemmets Veckotidning. Hennes dagar är fyllda av texter, bilder, telefonsamtal, mejl och möten. Men när kvällen kommer styr hon kosan hem till sambon i Sveriges sydligaste stad – Trelleborg. Den egna trädgården är en skön oas där hon allt som oftast laddar batterierna – ofta i sällskap av katten Svart. I bloggen Tanten, katten & täppan kommer hon att skriva om stort och smått som händer just nu!

Annons

Berätta lite om dig själv! Vem är du?

Jag är en tant på 52 år, dock utan knut i nacken, som älskar trädgårdsliv. Efter en intensiv dag på jobbet finns det inget skönare än att ta en match med sekatören eller bara koppla av i solstolen med en bra bok eller en tidning. I trädgården får man både kraft, idéer och vila!

Vem är katten?

Svart. Egentligen döpt till Femman – efter den vise kaninen i ”Den långa flykten” och efter vårt husnummer. Men kärt husdjur har ju många namn och när Svart kom till oss fanns ”storasyster” Grå.

Svart är en osedvanligt klok och trevlig katt, enligt matte. En mästerjägare av flugor och mal, ett matvrak som föredrar människoföda före kattmat och en livsnjutare som gärna sträcker ut sig i sin fulla längd i solskenet. Husse har lärt honom att sitta vackert på kommando, precis som en hund, (det brukar ju belönas med en godbit)! Är helt svart så när som på en vit prästkrage och en tanga-kalsong.

Vad får vi läsa om i bloggen?

Det som Svart vill berätta. Det som täppan visar upp. Det som händer i det gröna just nu! Det lär också bli en hel del foton och ett och annat recept för burk och flaska.

Vad är du för trädgårdstyp?

Jag gillar att skapa med färg och form – även i trädgården. Är absolut ingen perfektionist som klipper gräsmattekanter med nagelsax. Tar gärna vara på fröer och plantor som fåglarna eller vinden planterat. Älskar min lilla damm och hoppas naturligtvis på en och annan groda i år också!

Här hittar du Tanten, katten & täppan!

(0)

3 kommentarer

 


Annons

Annons