Annons

Annons

Ny vårfrisyr

flader

Vardagslycka är att komma hem från jobbet och hinna få en egen liten stund på täppan innan det orangeröda eldklotet helt gått ner i väster. En liten stund med kratta eller sekatör.

Förlåt katten, jag såg hur du blängde på mig från fönsterkarmen,  men i dag var tiden knapp och minuterna dyrbara. Nu skulle det ske – det stora vårklippet!

Annons

Jag är ingen expert på att klippa träd och buskar, men en tumregel är att vindruvan måste friseras medan det ännu är vinter och innan den blöder och fruktträden strax efter de burit sin frukt.

Men fläderbuskarna – som bildar häcken in mot granne – de brukar jag av någon anledning alltid glömma på vårkanten. När  de sedan bildat små klasar kan jag bara inte, då klipper jag ju bort sommarens goda saft och därefter är grenar och rankor halvvägs till månen…

Men i kväll skedde stora klippet och även flädern fick en ny snygg vårfrisyr – åt det punkiga hållet!

Fläderbuskar är för övrigt ett tips för den som vill plantera en snabbväxande häck eller ett insynsskydd. De växer så det knakar, förökar sig snabbt och bjuder på härliga bärklasar. Gillar du dem intesjälv  så älskar dina fågar dem om hösten när de blivit lilablå!

Text och bilder: Maud Holmberg Klyft

flader 2

 

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar