Annons

Annons

Nu blommar våren!

v

Äntligen är den invigd på riktigt – trädgårdssäsongen! Egentligen tjuvstartade jag redan för två veckor sedan, på Alla hjärtans dag, då mest för att kratta undan vissna löv och klippa dött ris invid husknuten. Vintergäck och snödroppar i mängder gömde sig där under och inte vill man missa vårens första små rara blomster. Förra helgen planterade jag ut de första min penséerna i krukorna vid entrén. De späda, men väldigt tåliga, blommorna klarar ju en eventuell köldknäpp, eller två.

Annons

Sista dagen i februari fick de sällskap. Jag brukar blanda stora och små penséer och gärna några violer, det ger ett mer levande intryck.

Bit för bit växer också rabatterna fram, befriade från vissna växtdelar och löv. Och överallt tycks det sjunga: vi vill opp, vi vill opp. Tulpaner, påskliljor, pärlhyacinter, ormögon – alla är de på gång.

Även om det blir ett bakslag så är våren på täppan traditionsenligt invigd nu, med kaffe och våffla i solen. Detta till högljudd sång av vårrusiga koltrastar, talgoxar och blåmesar.

Text och foto: Maud Holmberg Klyft

Tips: När man planterar är det lätt att bryta av blommor av misstag. Släng inte – blomman piggar upp inomhus, flytande i lite vatten i en skål!

(0)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar