Annons

Annons

Nej, FÖRLÅT – det var inte meningen…

ormbunke

Det som göms i snö kommer upp i tö, men det som göms inne i en ormbunke kan tvingas vakna upp alldeles för tidigt! Så var inte alltför ivrig med att städa din trädgård…

Häromåret stod jag öga mot öga med en stackars sömndrucken igelkott när jag var i full gång med att vända komposten i slutet av mars. Vid det tillfället lovade jag mig själv att aldrig vara för tidig med att röra högarna av halvförmultnade löv och kvistar.

Annons

Men aldrig hade jag kunnat ana att den grova ormbunken intill dammen också var ett vinterhotell. Eftersom vårblommorna i dess närhet slagit ut och de slokande fjolårsbladen både samlat vissna löv och dolde små rosablå lungörtsblommor som humlorna uppskattar, så tyckte jag det var hög tid att hämta stora frisörsaxen. Jag klippte friskt vid stammen där nya blad snart ska ringla fram och fyllde en stor spann. Inte förrän jag var klar märkte jag att hinkens innehåll rörde sig. Skutt – och plötsligt satt jag där med en yrvaken groda i famnen.

Förvisso är det sommartid, men jag hade behövt lite skönhetssömn till, väste han och blängde på mig.

Det var bara att varsamt lyfta tillbaks honom till ormbunksstammen, tömma spannens innehåll och försöka forma en liten lövigloo.

Nu lovar jag att inte röra högen förrän det plumsar i dammen i maj!

groda

God morgon – nej, kanske inte så god…

(57)

2 kommentarer

 


Annons

Annons

Laddar