Annons

Annons

Min betongskapelse – nu på en tipp nära mig

Jag har i många år varit sugen på att prova på att skapa i betong. Det finns ju så trevliga saker man kan gjuta till sin trädgård. Krukor, fågelbad, fat… Redan för över tio år sedan tillverkade jag de första formarna i hårdpapp och frigolit. De står ännu kvar på vinden som monument över de arbeten jag aldrig utförde.

Annons

Ska sanningen fram så har jag till och med släpat hem betongpåsar och grus. De första säckarna blev för gamla och stelnade i källaren. De andra gick åt till renoveringsarbeten. Men tredje gången gillt blev det faktiskt verklighet, jag skapade mitt livs första betonggjutning – även om det inte riktigt blev som jag tänkt mig…

Jag lyckades gjuta en – betongsäck!!!

Något annat hade väl pockat på min uppmärksamhet när jag kom hem med lasten i bagaget. Säcken hamnade halvt gömt bakom en häck och sedan hjälpte regnet mig att gjuta…

Efter nästan ett helt år ute i det fria finns nu min livs första betongskapelse på en soptipp nära mig…

 

Maud Holmberg Klyft

(0)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar