Annons

Annons

Massor av inspiration på Malmö Garden show

Woodlandskapet är tillbaka och alla vill ha vatten i trädgården! Svarta blommorna finns kvar och gärna i sällskap av limegröna och vinröda växter. Prunkande mormorsblommor beundras på nytt och odlingar, även på balkong, växer så det knakar. I dagarna tre bjuds på massor av trädgårdsinspiration på Malmö Garden show.

 

Utställningsträdgårdar, små balkonger med växter uppåt väggarna och pocket gardens. Dvärghöns, bin,  kaniner, tai chi, honung, vatten i trädgården,  och sparrisglass. Stadsbruk, pilflätning och matsvinnsfestival. Och därtill en stor marknad med växt- och plantförsäljning och matmarknad. Malmö Garden show är tillbaka i dagarna tre i strålande solsken vid härliga slottsträdgården i Malmö.

Annons

Malmö Garden show är som ett litet inspirerande Chelsea Garden show i miniformat, som vänder sig till både trädgårdsälskarna och de som gillar krukväxter eller vill ha inspiration till sin lilla balkong. Man har tänkt på alla – här finns också en busig avdelning för barnen

Årets upplaga av Malmö Garden Show verkar bli en tredagarsfest i ren medelhavsvärme. På gott och ont. Växterna i några av de nyplanterade utställningsträdgårdarna slokar redan lite chockade.

Men det mesta prunkar och här bjuds på mycket tips och inspiration. Ett stort plus är att det till skillnad från mycket annat i dag är helt fri entré.

Du som kommer på besök – missa inte en promenad i vilsamma och välskötta slottsträdgården intill!

Malmö Garden show i Slottsparken är öppen: fredag  1 juni  kl 10-18, lördag kl 10-18 och söndag kl 10-16.

Skogen och woodlandskapet är tillbaka – och nu även på balkongen! Det doftar trä och gran från ”Skogshuggarens rastplats” av Cassie, Andreas & Linda. ”En hård dags arbete övergår i frid. Vi vill framkalla förnimmelser av detta livet, även i staden” säger skaparna.

Skira blommor på väg mot himlen.

Malmö Garden show 2018 hålls i ren medelhavsvärme – till skillnad mot i fjol.

Det slås ett slag för hur vi kan använda vattnet i trädgården till något nyttigt , som att samla regnvatten och använda det att vattna med under torra sommardagar som dessa.

Nytta och flärd i ett. Vatten i en trätunna för törstiga fåglar och bin kan också bli en prunkande minidamm med lite ”falska näckrosor”, som dahliablommor, i.

Sparrisglassen var en härlig överraskning. Hemligheten: en god gräddglass med bara en svag nyans av sparrissmak.

De ljuvliga kuddarna på balkongen ”Poppys place” vill man veklingen inte sätta sig på!

Byt ut de traditionella lejonen mot taxar om du är hundvän!

En promenad i slottsträdgården är en lisa för själen.

Isobels och Sofias Balkong i flyttkartong bygger på man odlar i lådor som man kan ta med sig när man flyttar, precis som man gör med sina möbler. Balkongen är uppbyggd av trämoduler och i samma material soml gör att växterna träder fram. Odlingslådorna är smala men höga och många örter och växter stortrivs.

Rosen är drottningen som aldrig blir omodern. Olika färger tillsammans skapar extra liv åt rabatten.

 

(29)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar