Annons

Annons

Lilla Brittsommar

eden rose oktober

Inte nog med att vi hade en fantastisk sommar i år, den tycks liksom aldrig heller riktigt ta slut. Helg efter helg i september har termometern pekat mot 20-gradersstrecket, björnbärsbuskarna och hösthallonen har fortsatt att bjuda rikligt med frukt och köksbordets vas har fyllts av blommor från täppan.

Annons

Förra veckan kändes det dock som att hösten trätt in på allvar och i lördags när det var vindstilla och ljumt, men mulet, beslöt815vi oss för att börja natta täppan. Trallorna på terrassen tvättades och bars in, trädgårdsmöblerna likaså. Ytterkrukorna gjordes rena, en hel del av sommarblommorna hamnade i komposten och plommonträdet  klipptes ner.

rödbetor

Och vi skördade härliga rödbetor till kvällens spätta.

Så kom då söndagen, dagen före Birgitta / Britta – och visst bjöds vi på ännu en fantastisk soldag intill husväggen, en riktigt äkta brittsommar. Vilken tur att solstolarna är inflyttade bakom lås och bom, annars hade man väl totalt förfallit i total lättja.Den  gamla, goa träbänken intill trappan är inte dum den heller. Arbetet att natta trädgården fortsatte – fast i betydligt lugnare takt. Ännu får några stolar och sommarprydnader bo kvar på täppan. Men vet ju aldrig…

Maud Holmberg Klyft

832

834

817

 

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar