Annons

Annons

Kryddträdgård för en latmask

Bland det första jag gjorde när jag flyttade in på täppan med tillhörande hus för snart 15 år sedan var att anlägga en liten kryddträdgård. Här sådde och planterade jag det som går åt allra mest som dill, gräslök, basilika, persilja och citontimjan. Med tiden utökades växtplatsen och libbsticka, olika myntor,citronmeliss, rosmarin, oregano, curryört, citonverbena dragon, och gurkört och annat kom på plats. Det var bara ett problem – det var alldeles för sällan som de frodiga örterna hamnade i grytan. Växtplatsen låg nämligen alldeles för långt från köket och tyvärr var det bara när de var ett riktigt måste som kocken gav sig ut och galopperade bort till andra delen av täppan med saxen i högsta hugg. så kan det gå när det praktiska får ge vika för det estetiska – eller när man inte riktigt tänker i förväg.

Annons

Men skam den som ger sig. Det är ju både gott och trevligt med färska kryddor i maten. Latmasken i mig fick en idé; kanske den där trälådan med handtag som jag köpte för många år sedan, och som hittills bara Katten gillat att krypa upp och sova  i, skulle kunna komma till nytta?

Numera är den kökets närmsta kryddträdgård, ett steg ut på trappan bara, så är det klippt! Plötsligt grönskar matlagningen som aldrig förr!

Maud Holmberg Klyft

Ett litet tips. Hittar du inte din favorit i handelsträdgården, eller vill du inte vänta in frösådd? Köp en krydda på rot i grönsaksavdelningen i din butik och plantera om i större kruka med god jord!

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar