Annons

Annons

De hade bara ögon för varandra…

Inte nog med att de var högljudda – de var inte det minsta generade heller trots att de utsett täppan till sin egen privata sexklubb...

Tagna på bar gärning!

Klockan närmade sig läggningsdags men det var fortfarande lite ljummet ute när jag gick ut på trappan för att släcka ytterbelysningen. Det var alldeles vindstilla och jag kunde därför inte begripa vad det var för ett konstigt surrande oljud där ute i mörkret. Inte alls långt ifrån mig. Whiiiio, whiiio, whiiio – det lät ungefär som någon stod och snurrade ett hopprep snabbt i luften. Jag tassade ut på gräset och detektiven inom mig tände mobilens ficklampa.

Annons

Där stod de tätt intill varandra, taggiga och djupt förälskade tittade de varandra djupt i ögonen. Tagna på bar gärning när de precis förvandlat täppan till en sex-klubb. Och inte blev de vare sig generade eller minsta störda av den där människan som slog på blixten på mobilkameran och tryckte av foton rakt ut i mörkret. Tvärtom tog hanen ett fast grepp om honans taggiga rygg.

Fotona blev inga mästerverk – men kan vara kära minnen då herr och fru Kotte förhoppningsvis får följe av små minikottar ut i sommarnatten. Bara Katten kommer att protestera, han får ju vara beredd att dela med sig av sitt skafferi!

Kärleksdans i mörkret… Foto: Maud Holmberg Klyft

Visste du det här om igelkotten?

* Deras kärleksakter pågår ofta flera timmar och ja, honan fäller in sina taggar mot kroppen för att skydda makens mjuka mage!

* Honan är dräktig i 35 dagerinnan hon föder 1–11 blinda och nakna babybollar. Valparna, som ungarna kallas, får mjuka piggar efter bara en dag. 6 veckor senare har de 5 000–7 000 tuffa taggar!

*Ge den mat. Gärna kattmat, både mjukmat och pellets. Aldrig mjölk – däremot en skål rent vatten!

* Igelkotten behöver löv, mossa, ris och grenar för att kunna bygga sitt bo. De drar ihop dessa växtdelar och gräver sig sedan in i högen. Djuren använder sitt bo hela året – på sommaren sover de där under dagtid och föder också sina ungar i boet.

* Igelkottarna klarar sig tack vare god hörsel och bra luktsinne. Dehar dålig syn, men ser lite bättre i mörker än vad de gör i dagsljus.

* De är till nytta på täppan då de gillar att äta skadeinsekter.

Foto: Shutterstock

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar