Annons

Annons

Höst? Nej, det vet i katten …

höstblommor

När ett ont knä stoppade mig från tennisen i helgen tänkte jag vara lite flitig i trädgården i stället. Samla frön, ta bort vissna blommor, ansa buskar och lite annat som hör hösten till. Det gick om stöpet. Det var ju inte alls någon höst!

Annons

Tids nog kommer den, hösten, så varför ta ut något i förskott? I stället valde vi att bara njuta av sensommaren; katten, sambon och jag. Fram med böcker och sudoku, kaffemuggar och solvarma plommon. Grädde till katten. Ner i solstolarna som ännu står framme!

Jag vet inte något år när det har prunkat så länge och så intensivt som i år – och jag som brukar klaga på att vi har en färgfattig hösttäppa.

Rosor och sommarmalva tycks bara fortsätta att slå ut och till detta höstens alla växter, frukter och bär.

Lobeliorna vill dock inte vara med längre och jag tyckte det såg trist ut i de tomma krukorna och for iväg för att köpa ett par höstastrar eller krysantemum. Men nej, inte kan man köpa höstblommor om sommaren?

I stället kom jag hem med en frodig Hortensia, en röd Solhatt (Rudbeckia) och en ljuvligt doftande chokladblomma. Den senare har jag saknat hela sommaren eftersom dess föregångare avled under vinterförvaringen. Kanske får jag bara njuta en vecka eller två, men då får jag väl njuta desto intensivare. Ibland är det skönt att följa hjärtat och sommartidens lättsinne!

Maud Holmberg Klyft (text och bilder)

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar