Annons

Annons

God morgon, herr Koltrast – finns du på riktigt också?


Om jag har en favoritfågel så är det koltrasten. Pigg, nyfiken, lite busig – men framförallt älskar jag dess sång och läten. Lyckosången efter regnet, aftonvisan, varning-för-katten-tjattret…
Även om det bor ”kolisar” på täppan året om så är de ganska tystlåtna på vinterhalvåret så för att råda bot på min längtan efter sommartiden har jag lite artificiella koltrastar inomhus. Jag väcks till exempel varje morgon av en klocka som stegvis ger dagsljus för att slutligen falla in i koltrastdrill. Knackar man med fingrarna på den tystnar den för att snooza om en stund senare. Köksklockan är ett modernt gökur som varje heltimma låter en fågel sjunga upp.

Men detta kan vara en fara också…
I morse när väckarklockan började sjunga verkade lampan ha gått sönder, den gav inget gryningsljus. Jag fingrade, knackade, hamrade – men inte fick jag tyst på den heller. Yrvaken försökte jag tänka; kunde det vara köksklockan som lät så högt? Fast det stämde inte heller, koltrasten är ju Klockan-ett-fågeln.
Plötsligt kom jag på den briljanta idén att TITTA på väckaren – som visade att tiden var 05.12…
Koltrasten finns på riktigt – och sjunger väldigt vackert på morgonen också – om än högljutt!
Maud Holmberg Klyft
Bilder: Maud Holmberg Klyft och Shutterstock

Annons

 

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar