Annons

Annons

Ett ovanligt lyckat misstag

tulpan

Det av missarna man lär. Och jag gjorde inte bara ett misstag utan fyra..

Sent i höstas kom jag att tänka på att det varit väldigt klen tulpanfägring på täppan under året. Nu skulle det bli ändring på det. Jag frossade i bilder ur webbshopens utbud och funderade vilka jag skulle välja som kunde samplanteras och helst blomma samtidigt. För en gångs skull höll jag mig inom ramarna för både antal och den budget jag tänkt mig.

Annons

Misstag 1. Ett par veckor senare sprack allt. Billiga livsmedelskedjan en mängd olika lökar till löjligt lågt pris. Naturligtvis kom jag hem med alldeles för många.

Misstag 2. Var skulle de få plats? Det finns ju inte så många orörda odlingsplatser på täppan.

Misstag 3. Lökar i påsar ska ju helst planteras direkt. Mina hamnade i skymundan i källaren medan jag skulle fundera. Naturligtvis glömde jag bort dem…

Misstag 4. Alldeles för sent återfinner jag dem. Zinkbalja och stora krukor får bli räddningen, jag sticker ner dem alldeles för tätt, sida vid sida. På med påsjord  och lite gräs, jag hann i alla fall före snön.

Trots alla fel tycks de trivas alldeles utmärkt och dessutom verkar olika barn leka bäst. Just nu har jag en magisk färgprakt genom färdigkomponerade buketter på täppan och det bästa av allt är att det inte märks om jag knipsar av en och annan och tar med mig in i stugvärmen. Det får bli sen tulpanfrossa i kruka till hösten igen!

tulpan

En enkel tulpan som fått följa med in till en hög vas. Jag uppskattar skuggan av den nästan lika mycket som färgklicken!

tulpaner

tulpaner

tulpaner

Färdigkomponerat direkt i krukan!

tulpaner

Titta inte bara på tulpanen – titta i den!

tulpaner

(30)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar