Annons

Annons

Det är de blå, blå detaljerna som gör det…

Sprayfärg – vilken trollstav!

En trädgård som bara är gräsmatta, blommor, buskar och altan kan lätt kännas som ett vardagsrum utan växter, kuddar, tavlor och ljus. Platt och innehållslöst.

Det är ju de små, små detaljerna som gör det! Och i sommar blev det De blå, blå detaljerna på vår täppa.

Annons

Av en slump hittade jag en halvfull koboltblå sprayfärgsburk som blivit över sedan jag sprayfärgat cykeln för ett par år sedan. Snabbt och lätt hade fågelbadet med rostfläckar på botten fått en ny, nästan pool-lik  känsla. Det var så att jag nästan anade att koltrastarna och talgoxarna flög iväg och hämtade sina simdynor på studs …

Det fanns färg kvar så ett par betongäpplen och husets kaxigaste groda fick också genomgå en snabb färgdusch…

Jag försöker att vara återhållsam med prylar och för många detaljer inomhus – men i trädgården känns det tillåtet att leka lite mer. Besökarna får gärna haja till och få ett lite leende på läpparna när de får syn på en liten filur av något slag som gömmer sig i grönskan.

Jag skulle dock aldrig drömma om att skaffa dyra keramikklot, trädgårdstomtar eller färdigklippta boxbomsfigurer. Nej, det är på loppis man kan hitta de roligaste överraskningarna för en femma eller två. Tröttnar man få finns det ju sprayfärg… Naturens egna gåvor kan man också ta tillvara. Vilken färgklick en avklippt ros blir i fågelbadet!

Blå läsglasögonhållare på uteplatsen. Till höger: Vem kan motstå lilla gummiankan med sin simring?

Porslins-Skotten är ett loppisfynd för en tia. Keramikugglan t h vaktar förrådet. Även han är ett loppisfynd.

En röd Ingrid Bergmanros mjukar upp betongfågelbadet.

 

Text och foto: Maud Holmberg Klyft

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar