Annons

Annons

Chateaux Täppan – trädgårdens eget vin…

Nu var tiden kommen – jag skulle bli vinbonde! Ja, åtminstone månskens-vinbonde. Efter alla år med allt rikligare skörd på den gamla stocken skulle jag i år äntligen ta vara på dess fruktiga druvor. Jag har en ungdomskamrat och en före detta kollega som båda är framgångsrika skånska vinmakare.  Lägg därtill  en god vän som i fjor tillverkade sitt allra första egna vin från sin högst älskade och väl omhuldade shiraz-vinstock, en gåva som frodas intill sommarstugan. Förvisso blev det bara en flaska – och hans fru ruskar mest på huvudet och himlar när han berättar om vinmakeriet, men ändå – vilken fest det kommer att bli när buteljen korkas upp.

Annons

Visst var det rätt år, Chateaux Täppan 2014 borde kunna bli ett riktigt höjdarvin, druvorna måste ju var fulla av goda smaker efter denna soliga sommar.

dreamDock hann verkligheten i kapp mig. Härom morgonen satte moralens väktare stopp för mina drömmar. Herr Björktrastunge och alla hans syskon tyckte inte alls att naturens goda bär skulle förvandlas till alkohol. Har jag tur lämnar de några klasar till mig, ja om jag skyndar mig kanske det till och med kan bli ett glas pressad druvjuice…

Maud Holmberg Klyft

Moralens väktare…

Här är Håkan och Thorsten som inte lät sina vinbondedrömmar krossas av några fåglar:

http://hallakra.com/

http://www.osterlenvin.se/

 

 

 

 

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar