Annons

Annons

Är det här världens minsta bifftomat?

 

bifftomat

Det bidde en tummetott – ja, knappt det. Jag är snopen ägare till till en frodig buske med världens minsta bifftomater. Många och väldigt goda, men ännu mindre än körsbärstomater! Hur kunde det gå så fel? Ibland spelar naturen sina egna spratt. Eller var det kanske odlaren som ville busa och felmärka?

Annons

Jag sår och odlar mina egna tomater, men i år glömde jag köpa bifftomatsfrön. Så när jag hittade Indigo Blue Beauty som en gänglig tonårsplanta i växtbutiken slog jag till. God jord och lite näring så skulle säkert alla blommorna förvandlas till saftiga biffar. Trodde jag. De pyttesmå klena tomaterna kommer i massor och blir grön-lila först för att sedan rodna, precis som de ska. Smaken är alldeles, alldeles underbar, men storleken…

Har du varit med om något liknande eller har en idé om vad som kan ha hänt så berätta gärna!

bifftomat

(52)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar