Annons

Annons

Äntligen – nu kommer våren!

Varför köpa en bukett påskliljor när hortensian var lika billig?

Äntligen – nu kommer våren! På riktigt, den här gången. En fluga gör ingen sommar, men i dag hade jag  två på besök – och det måste ju vara ett gott tecken.

 

Täppans överdrag var tjockt och maffigt som det dyraste duntäcke i morse. Men solens strålar var intensivare än någonsin och våren har helt klart tagit upp kampen med Kung Bore.

Annons

Efter hand tittar allt fler vårblommor fram. De gula vintertäcken som snart blommat i två månader.

Godmorgon, vintergäck!

Mina utplanterade penséer sa också god morgon efter några timmar. Penséer är riktigt tuffa krigare, sin näpna uppsyn till trots. De första sattes i jord i januari och har överlevt rejäla snömängder och många minusgrader. Förvisso blommar de inte – men bladverket är grönt och fint, och jag lovar – de kommer tillbaka. De som kom ut förra helgen är lika fina än, trots dagar med snöhuva.

Förmiddag…

… och eftermiddag.

Några påskliljor som klarat slå ut till högtiden har jag inte i år, så jag tänkte köpa en bukett i dag. Men vem kan motstå en skön hortensia till samma pris? Inte jag. Det får bli en rosa påsk i köket i år – och om en dryg månad kan den förhoppningsvis flytta ut på täppan.

Nu tror jag att våren tagit ett vinnargrepp, även om något snöfall ännu kan komma. Men tittar man på väderappen visar den sol och 10 plus om en vecka, i södra Skåne. Heja!

Läs också:

Så trollar du med färgen på hortensia

hortensia

 

(56)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar