Annons

Annons

And-lighet på täppan

Nu har grodorna fått konkurrens i lilla dammen. Plötsligt hade herr och fru And valt täppan till sitt privata bed & breakfast. Men hur tar man egentligen hand om ett andpar?

Ge oss mer … vi är hungriga!

Lagom till Kristi himmelsfärdsdag blev det andligt på täppan. En eftermiddag låg de bara där och guppade i lilla dammen. Stack ner sina halsar och glufsade i sig lite andmat. När vi närmade oss klev de upp på land, skakade de sina fjädrar och kom fram och började konversera. ”Mat, mat, lite gott bröd, ja helst mycket gott bröd” är jag säker på att de sa.

Annons

Driver man animaliskt bed & breakfast är det bara att ta dem på orden. Var sen säker på att de skulle ge sig av igen – men nej. De tog ett dopp till och gick sedan upp på och lade stig till ro, mitt på gräsmattan. Och där låg de och verkade njuta av livet tills mörkret kom och de beslöt sig för att flyga iväg.

Herr och fru And vilar ut på gräsmattan.

Nästa eftermiddag var de tillbaks igen – hungrigare än någonsin. Samma procedur dagen därpå…

Det är trevligt med bevingade gäster – men vad gör man om de beslutar sig för att utöka familjen? Och bröd är väl egentligen ingen bra basföda – men vad ska man servera ett eventuellt blivande föräldrapar?

Inte mycket plats – men det räcker ju för oss – och grodorna…

 

 

 

(48)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar