Annons

Annons

11 maj är körsbärsblomma -inte raps!

Vissa dagar är ens egna privata flaggdagar. Den 11 maj är en sådan för mig – då fyller min barndoms bästis Ingrid år. Som jag minns det var det alltid den dag då körsbärsträden prunkade som rikast. En och annan vitsippa stod fortfarande i blom och till Ingrids kalas brukade jag alltid plocka en liten nätt bukett. När den väl kom i glas hade den dock ingen chans att mäta sig mot den stiliga och väldoftande täta liljekonvaljsbuketten som alltid stod på familjen piano just den 11 maj.

Annons

Ingrid är körsbärsblommebarn och jag, som fyller år om ett par veckor, var rapstjejen. Min dag var de gula fältens. Men det var då – på 60- och 70-talets glada dagar – innan stråförkortningsmedlet var uppfunnet och tidigare rapssorter förädlats. De senaste decennierna har Ingrid även snott åt sig rapsen.

Men inte i år – ha!! Tack vare den långa vintern är rapsen fortfarande skönt grön – även om den så smått börjat blotta sin kommande kulör. I år kommer jag att få tillbaka mina gula fält!

Ingrid – du körsbärsvän – varmt grattis på din dag!

Maud Holmberg Klyft

 

Rapsfält den 11 maj 2013.

Rapsfält 11 maj 2012.

 

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar